Garantie

CONDITII GARANTIE

Produsele vandute pe site beneficiaza de garantia legala de conformitate, adica produsele vandute sunt conforme cu specificatiile aflate pe site.

Pozele nu constituie obligatie contractuala, produsele putand avea mici diferente de aspect in functie de lot.

Produsele ce intra la categoria Bunuri de consum beneficiaza de garantie legala de 24 luni (Persoane Fizice 24 luni, Persoane Juridice 12 luni). Produsele din aceasta categorie includ in descriere aceasta mentiune si sunt de regula produse ce nu necesita cunostiinte electromecanice de baza sau avansate pentru a putea fi puse in functiune.

Modulele si componentele vandute pe site sunt destinate specialistilor si sunt folosite in domeniul prototiparii si proiectelor de tip DIY (Do It Yourself), buna majoritate din acestea nu intra la categoria Bunuri De Consum prin natura lor si  beneficiaza de garantia Dead On Arrival (nefunctional la primire) valabila 14 zile de la data primirii coletului si de o garantie legala de conformitate egala cu durata de viata medie a produselor.

Modulele si componentele comercializate pe acest site au o durata de viata garantata de pana la 14 zile daca nu este mentionat altfel in descrierea produsului. Garantia pentru bunurile de consum mentionata in descrierea produsului se refera la Persoane Fizice; pentru Persoane Juridice, perioada este redusa la jumate (12 luni).

Kiturile beneficiaza de garantie pe componente pana in momentul asamblarii deoarece asamblarea acestora se face de catre personal neautorizat, unde noi nu avem nici-un control asupra procesului de asamblare.

In cazul unor componente defecte, ne obligam sa inlocuim sau sa returnam contravaloarea produsului in termen de 15 zile de la data informarii in scris (mail sau alte mijloace de comunicare in scris).

Produsele vin rareori insotite de instructiuni de folosire in limba romana deoarece acestea sunt destinate persoanelor specializate in electronica, IT si robotica.

Sigmanortec srl nu isi asuma in niciun fel vreo responsabilitate extinsa cu privire la pagubele ce pot rezulta din folosirea produselor comercializate alta decat schimbarea sau returnarea contravalorii produsului in timpul perioadei de garantie.

Este interzisa folosrea produselor comercializate de catre Sigmanortec srl in domenii cu risc pentru siguranta umana, exemplu sisteme de mentinere a vietii, sisteme medicale, sisteme militare, samd. Clientul intelege si este de acord cu faptul ca raspundere pentru folosirea produselor respective este exclusiv responsabilitatea acestuia si isi asuma orice fel de paguba sau risc derivat din folosirea produselor. Produselor se vor folosi exclusiv in limitele legii.

Pierderea garantiei intervine in urmatoarele cazuri:

- Produse ce prezinta defecte fizice precum lovituri, crapaturi, componente arse sau plesnite, etc…; produse utilizate in conditii neadecvate (tensiuni alimentare necorespunzatoare, socuri mecanice, apa, praf sau substante chimice, instalare incorecta, interventii asupra produsului, conectarea sau deconectarea in timpul functionarii produselor electronice, rescrieri gresite de BIOS).

- Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei.

In cazul in care solicitarea de garantie este nejustificata, cumparatorul va achita taxele de transport tur-retur pentru produsul respectiv.

Revendicarea garantiei de conformitate se face in baza facturii sau bonului fiscal, nefiind necesare alte documente. Certificatul de garantie poate fi descarcat din pagina contului de client.